Tinc un mòbil Android

Hi ha dues maneres de realitzar la configuració de l'accés a Internet en un mòbil Android: podem enviar-te un missatge amb el perfil de configuració (mètode recomanat) o pots realitzar la configuració manualment.

Enviat des de la xarxa (mètode recomanat)

Encara que és el mètode que et recomanem, lamentablement no tots els models de mòbils suporten aquesta forma de configuració. Si el teu mòbil no ho permet, no passarà res i hauràs de realitzar la configuració manualment. Aquests són els passos que cal seguir:

1. Primer, accedeix al mòbil com si anessis a fer una trucada i marca *119#. A continuació, prem trucar/enviar.

2. En uns segons es mostrarà a la pantalla un missatge notificant que la petició ha estat rebuda:

La sol·licitud s'ha cursat amb èxit. En breu rebreu un SMS d'ajuda per accedir a @.

3. En aproximadament dos minuts rebràs un SMS. Si el teu mòbil és capaç de configurar-se mitjançant aquest mètode, quan obris el missatge t'informarà de la instal·lació del perfil, i només hauràs de prémer el botó Instal·la perfil per tenir configurat Internet al teu mòbil. Si el teu mòbil no es pot configurar mitjançant SMS, rebràs el missatge següent:

La sol·licitud s'ha cursat amb èxit. En breu rebreu un SMS d'ajuda per accedir a @.

4. Si has rebut aquest últim missatge, hauràs de realitzar la configuració manualment. Però no t'hi amoïnis, és molt senzill.

Configuració manual

Per configurar manualment Internet al mòbil, selecciona el tipus de sistema Android que té el teu telèfon. Si no ho saps, comença amb la guia d'Android i si veus que el teu menú de configuració no és com el del teu mòbil prova-ho amb la guia d'Android 4.1.2. També et mostrarem com configurar el servei de MMS, el correu electrònic amb live.com o com compartir Internet (altres serveis).

Nota: alguns fabricants personalitzen els menús de configuració i pot ser que les imatges que et mostrem no coincideixin amb el del teu mòbil. Si necessites confirmar la teva configuració d'instal·lació, consulta'n els detalls als apartats:

Android

Internet als dispositius Android

Entra a Configuració, i després a Connexions sense fils:

Selecciona Xarxes mòbils:

Prem el botó Opcions de la part inferior esquerra i selecciona APN nou. Aquestes són les dades:

Nom: RACCtel+ Internet

APN: i.euskaltel.mobi

Proxy: No definit

Port: No definit

Nom d'usuari: Cal deixar-ho buit

Contrasenya: Cal deixar-ho buit

Servidor: No definit

MMSC: No definit

Proxy MMS: No definit

Port MMS: No definit

Codi país del mòbil: 214

Codi de xarxa de mòbil (MNC): 03

Tipus d'autenticació: PAP o CHAP

Tipus d'APN: Internet

Selecciona Desa.

Ara has de seleccionar aquest punt d'accés a:

Aplicacions > Configuració > Connexions sense fils > Xarxes mòbils > Nom de punt d'accés > RACCtel+ Internet

Android 412

Internet als dispositius Android 4.1.2

Segueix les indicacions fins arribar a la configuració de xarxes mòbils:

Menú > Configuració > Connexions sense fils > Més configuració de xarxes mòbils

Dades mòbils: Activa

Itinerància de dades: Activa

Mode de xarxa: GSM/WSDMA

Nom de punt de...

Prem el botó d'opcions per acabar, a baix a l'esquerra, i selecciona APN nou:

Tipus d'APN: sempre hi ha d'aparèixer DEFAULT. Això vol dir que si no està escrit, cal seleccionar aquesta opció o escriure-ho

MMS

MMS

Segueix les indicacions fins arribar als punts d'accés:

Menú > Configuració > Connexions sense fils > Xarxes mòbils > Nom de punts d'accés

Prem el botó Opcions de la part inferior esquerra i selecciona APN nou.

Nom: RACCtel+ MMS

APN: euskaltelmms.euskaltel.mobi

Proxy: No definit

Port: No definit

Nom d'usuari: MMS

Contrasenya: EUSKALTEL

Servidor: No definit

MMSC: http://mms.euskaltel.mobi

ProxyMMS: 172.16.18.74

Port MMS: 8080

Codi país del mòbil: 214

Codi de xarxa mòbil (MNC): 03

Tipus d'autenticació: PAP

Tipus d'APN: mms

Prem el botó d'opcions del terminal, a baix a l'esquerra, i selecciona Desa.

E mail

Correu electrònic

Posa en marxa el dispositiu amb una targeta SIM RACCtel+ i selecciona:

Menú > Correu > Un altre (POP3/IMAP)

Introdueix aquestes dades de connexió:

Adreça de correu electrònic: (el teu correu de RACCtel+)

Contrasenya: (la teva contrasenya)

Quan ja hagis introduït l'adreça de correu electrònic i la contrasenya, prem Conf. manual i introdueix les dades de Configuració entrants.

APN nou.

Protocol: POP

Adreça de correu: (el teu correu de RACCtel+)

Contrasenya: (la teva contrasenya)

Servidor POP: pop3.live.com

Tipus de seguretat: SSL

Port del servidor: 995

Prem Següent i es mostrarà la configuració del servidor de sortida.

Adreça de correu: (el teu correu de RACCtel+)

Contrasenya: (la teva contrasenya)

Servidor SMTP: smtp.live.com

Tipus de seguretat: TLS

Port del servidor: 587

Prem el botó Següent, i et demanarà:

Nom de compte: (tria el nom)

El teu nom: (tria el nom)

Prem Finalitza la configuració, i el dispositiu obrirà la safata d'entrada automàticament.

RACCtel+ otros servicios

Uns altres serveis

COMPARTIR INTERNET EN DISPOSITIUS ANDROID (en alguns terminals lliures no és possible utilitzar aquesta opció)

1. El primer pas és accedir a la configuració de l'accés a Internet per tal de comprovar que les dades són correctes i, si no és així, corregir-les:

Menú > Configuració > Connexions sense fils i xarxes > Més > Xarxes mòbils > APN

2. Cal indicar els valors següents:

Nom: RACCtel+ Internet

APN: internet.euskaltel.mobi

Proxy: No definit

Port: No definit

Nom d'usuari: CLIENT

Contrasenya: EUSKALTEL

Servidor: No definit

MMSC: No definit

Proxy MMS: No definit

Port MMS: No definit

Codi de país del mòbil: 214

Codi de xarxa de mòbil: 03

Tipus d'autenticació: PAP o CHAP

Tipus d'APN: default, dun

3. Quan ja hem comprovat que els valors són correctes, és important que en l'opció Tipus d'APN aparegui default,dun. Accedirem al menú següent:

Menú > Configuració > Connexions sense fils i xarxes > Més > Mòdem i zona wifi: marquem aquesta opció per activar-la.

4. Si desitgem modificar el nom de la xarxa i crear una contrasenya nova, accedirem a l'opció Configura zona wifi on haurem de fixar un nom i una contrasenya.

Política de Cookies

En la nostra web utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei quan ens tornis a visitar. Quan navegues per la nostra web n’estàs acceptant l’ús. Pots trobar aquí tota la informació sobre la nostra política de cookies.